top of page

Trailer

Foto: Chris Senn

Berättelsen om den egendomliga hönan Felicia bjuder in tittaren till en värld fylld av unika karaktärer, sjungande hav, skogsälvor, cirkusclowner och en humla.

 

Berättelsen om Felicia  är en föreställning om att hitta rätt i livet. Felicia gör sitt bästa för att vara som andra vill att hon skall vara och passa in på hönsgården.  Men en natt drömmer Felicia om den ståtliga guldtuppen och nästa dag har hon värpt fyra förunderliga ägg. Ett dygn har hon på sig att hitta dem som äggen är ämnade för. Det blir en krävande resa, men hönan Felicia ger inte upp!

Historien målas upp i en sparsam scenografi där projiceringar och starka kostymelement accompanjeras av en klassisk tonvärld; allt för att framhäva skådespelarna och de djurporträtt de framför. Förställningen är specialskriven för ensemblen och skådespelarna har själv fått göra tolkningar utgående från sin egen referensram.

 

I rollerna: Malin Leppänen (Hönan Felicia), Jaane Karell (Humlan), Alex Fagerman, Anki Nyholm, Axel Lönnroth, Beatrice Engbom, Cajsa Grünn, Cedric Krook, Christer Selenius, Janina Egger, Jennifer Karlsson, Marlene Lundberg, Mathias Riska, Mikael Strömberg, Rasmus Rancken, Tommy Sjöberg, Tindra Degerth, Ulla Nyberg-Grünn

 

Regi: Emma Kullberg

Kapellmästare: Peik Aspbäck

Scenografi: Petri Horttana

Dräkter: Anna Idman och Carin Knape

Ljud och ljus: Baba Sjöblom (BITOZ)

Grafisk design: Dan Idman

Fotograf: Chris Senn

Illustrationer: Sofia Evers

Logistikchef: Fredrica Degerth

Producent: Katti Riski

Trailer och dokumentation: New Land Pictures

bottom of page